OVER ONS

OVER ONS


Harry Wiessenhaan is begonnen met filmwerkzaamheden in 1970. In die tijd bestond er in Nederland niet zoiets als Special Effects. Zodoende moest hij alles zelf uitvinden, bedenken en ontwikkelen. Harry staat zodoende bekend als bedenker en maker van special effects en is een all round Special Effects Supervisor. Bij Special Effects Wiessenhaan kan men terecht voor alle Special Effects.

De effecten van Special Effects Wiessenhaan zijn al meer dan een halve eeuw te zien in films, tv en theater. Special Effects Wiessenhaan wordt ook ingeschakeld bij internationale producties die in Nederland en de omringende landen zijn opgenomen, zoals bijvoorbeeld The Devil’s Own, Jackie Chan’s Who Am I, Mindhunters, Ocean’s Twelve, Gangsterdam, The Last Vermeer en The Hitman’s Bodyguard. Het bedrijf is tot nu toe betrokken geweest bij meer dan driehonderd producties.

In de loop der tijd zijn er wel ontwikkelingen geweest op het gebied van special effects. De komst van digitale effecten (Visual Effects) en CGI (Computer Generated Images) heeft voor nieuwe impulsen in de markt gezorgd. In tegenstelling tot wat men wel eens denkt zijn Visual Effects geen vervanging voor Special Effects, maar eerder een toevoeging om films nog spectaculairder te maken en maakt het dat er ook meer mogelijkheden zijn met (praktische/ live) Special Effects. Special Effects Wiessenhaan is een bedrijf wat Special Effects verzorgd op de set.

In 2020 doet de inmiddels 71-jarige Harry een stapje terug en neemt Nils Verstraete de leiding over. Nils is, net als Harry, van jongs af aan enthousiast over film en met name over Special Effects en werkt inmiddels ook al jaren mee aan alle producties, waarvoor wij de Special Effects verzorgen. Ook heeft Nils al een in België gevestigd Special Effects bedrijf. De Wiessenhaan’s blijven betrokken bij het bedrijf, maar iets meer vanaf de achterbank.

Door uitsluitend gebruik te maken van de veiligste en beste materialen en het inzetten van bekwame medewerkers is Wiessenhaan in staat om de beste en veiligste situatie te creëren voor iedere gewenste special effect. Al het materiaal wordt geregeld getest en voldoet aan de meest actuele Nederlandse en internationale veiligheidseisen.

ONS TEAM


Nils Verstraete, Bedrijfsleider
SFX Coördinator, All Round SFX Specialist & Armourer

Certificaten
Gecertificeerd Pyrotechnicus en Armourer (Wapenvergunning)

Harry Wiessenhaan, Oprichter
SFX Supervisor & Armourer

Certificaten
Gediplomeerd Springmeester, Gecertificeerd Pyrotechnicus en Armourer (Wapenvergunning)

Edward Wiessenhaan
SFX Foreman

Nu met pensioen na 40 jaar op Filmsets! Is nog altijd in de buurt 🙂

Roland Goddijn, SFX Soldaat van Oranje
SFX Coördinator Weer SFX en SFX Senior Technician

Certificaten
Gecertificeerd Pyrotechnicus en Armourer (Wapenvergunning)

Rob Seepers
SFX Senior Technician

Maxim Bos
SFX Technician & Armourer

Certificaten
Armourer (Wapenvergunning)

Lino Kafidas
SFX Technician

Kevin Elzinga
SFX Assistent

Rick Wiessenhaan
SFX Office Coördinator

Certificaten
Gediplomeerd Springmeester, Gecertificeerd Pyrotechnicus en Armourer (Wapenvergunning)